1984

Országjáró

Utazunk Magyarországon és a hajdani Magyarországon. Megnézzük, megismerjük, megosztjuk.

Friss topikok

  • dino vercotti: Emailcímed add meg nekem. (2010.08.30. 23:54) Élünk!
  • citromosjegestea: A második kép hol készült? Roppant látványos. (2009.10.29. 14:02) Egy kép
  • Tamararara: 2-3 éve voltam a Kultúrális Örökség napján volt a Monostori Erődben. Azt hiszem hosszú idő után, a... (2009.10.12. 14:42) Komárom, Monostori Erőd
  • dino vercotti: Továbbra is figyelek ám. (2009.08.15. 23:15) Nagyboldogasszony napja
  • Csia: A PS12 valóban jó, sőt... Néha viszont az egyszerűbb dolgok hatásosabbak mint a profi megoldások. ... (2009.03.10. 19:55) Érthetetlen dolgok

Linkblog

Kövess!

2009.08.06. 16:57 DartagnanX

On the road again!

Most vagy jövő hét végén újra útnak indulunk.

Erdélyi beszámolómat soha nem fogom befejezni, ahogy látom. Mert annyira régen volt, hogy már nem tudnék értékelhető plasztikussággal visszaemlékezni a történtekre.

Kinéztem három helyet is, ebből kettő sajnos Ausztriában van, tehát eléggé messze. Két gyönyörű, hajdan magyar vár.

A közelebbi célpont nem konkrét, az alföldi pusztatemplomok világába kúsznánk el. Elég sok van belőlük, és érdekes romantikus hangulatot árasztanak.

A pusztatemplomok a török időket idézik, amikor is a török és magyar hadak felvonulási területein lévő falvak illetve települések lakossága megtizedelődött. A falvak elnéptelenedtek, az épületek ledőltek, a templomok azonban kőből épültek, ezért még ma is árulkodnak a hajdanvolt falvak létezéséről.

A török időkben jöttek létre a nagyobb alföldi városok, hiszen az emberek összegyűltek, hogy megvédhessék maguka, és ne legyenek kiszolgáltatva minden kisebb seregnek, vagy portyázgató katonáknak.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://orszagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr71293001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása